Thursday, August 27, 2009

MMM anak2ku, Ummi penat betul menembak tadi, hehehe kat dewan exam PTK. Susah ... sebb banyak soalan kena pikir dan tunggang terbalik. Lagipun Ummi mana baca buku kan... dok berperang dengan korang je sepjg cuti ni... Penat tapi bila tgk wajah2 korang senang hati Ummi. Kasih Ummi buat korang tetap teguh, kan Qays!

Tuesday, August 25, 2009

Monday, August 24, 2009

Muhammad Danial Qays in Contest now...

Gambar ni Ummi ambil waktu Danial dok bersantai2 kat rumah. Nampaknya Danial dah mengantuk ni... Let me BF you ye my dear sebelum tido. Bila Danial dah kenyang n tido nyenyak boleh la Ummi teruskan tugas2 lain...

Seronoknya dapat gomol2 Danial sebelum dia mandi...

Muhammad Danial Qays. Mmmm ramai orang tanya Qays tu maksud apa. Qays mean firm/teguh. Sekarang Danial dah berumur 2 bulan beberapa hari. Gambar ni diambil ketika Danial nak mandi. Danial, Ummi memang suka gomol2 Danial sebelum mandi dengan x berbaju, suka sangat tgk badan Danial yang bulat.. Actually Ummi x dapat nak mengomel lebih2 sebb Ummi sibuk nak study for PTK esok, ni kira study last minute. Danial doakan Ummi dapat 4 yea :). Anway sebb Danial punya pasal Ummi buka jugak la satu entry untuk contest ni sambil2 Ummi dapat berkenalan dengan mummy2 lain kat blog Mommy_Zara.

Saturday, August 22, 2009

TAmbah susu

Petikan dan rujukan dari http://www.sarakids.com/blog
Amalkan surah Al-Baqarah ayat 60 atau surah hujurat dan sapu di kedua belah payudara. Sambil menyusukan, sentiasalah usap rambut bayi, cium bayi. Ketika berjauhan, pam lah susu keluar sambil lihat gambar anak di hp, atau bayangkan wajah comel anak yang menjadi segala-galanya dlm hidup. Sentiasalah berdoa pd Allah, semoga diberi ketenangan (tidak stres) dan di banyakkan air susu. Usaha + tawakkal adalah sebaiknya.

Wednesday, August 19, 2009

Esok aku akan kembali ke sekolah. Macamana la students aku ni, bcoz after holidy nant diaorg ada trial. And... bimbang gak aku ni takut tak sempat pam susu. Anyway diri sendiri mesti ingat mesti pam dan mesti disiplin... Ni stok EBM yg berjaya aku kumpul.

Tuesday, August 18, 2009

Alahai sara

Sara semakin manja skrg... agakny jeles la tu ngan adik dia. dulu pandai mandi, pakai baju, makan sendiri. skrg minum air kat cwn pun nk aku suap gak. alahai sara. dulu x buat adik skrg suka buli danial. kena la emosi dia takut dia merajuk...

Monday, August 17, 2009

Kursus...

Hebatnya kursus team building abang.... kursus???

Sepanjang holiday...

Nampakna abang sangat seronok di sana...

Atas Bot

Seronok naik feri/bot jauh tinggalkn kl yg bising, juga jauh tinggalkan aku dan anak2...

Semangat...

Di sini percutian abang bermula...

Mata danial nampak bengkak atas kelopak mata. Dah pegi klinik and hopefully matanya cepat baik.

Koleksi terbaru. Main kutu corning ware kt sekolh. Best gak guna bekas ni seng leps masak terus hidg x yah tukar2 bekas dan jimt basuh. Abg... nk beli lagi la!

Kemas rumah

Ni abang darwish yang hias/susun mainannya. Tapi salah tempat la sayang ada ke kemas mainannya kat tempat tv tu. Kena marah ngan papa. Kesian awish baru je belajar mengemas tapi salah tempat la sayang....

Danial dah cuba dah pakai CDnya... kakak sara pun pakai jugak. Boleh la kongsi2 yea

;;