Sunday, December 18, 2016

Langkawi 2016

Langkawi 2016

Kami bertolak jam 9.00 pm dari KLIA by MAS. Anak2 excited dapat tgk movie dalam flight. Tiba di Langkawi airport kami terus jumpa agen kereta sewa yg husband ku tersayang book siap2 sebelum ke Langkawi. RM 760 Avanza dari 11 mlm , 12 Dis hingga 11 mlm 16 Dis. Oleh kerana dah penat kami cuma bungkus some foods dan makan di hotel. Dari 12/12/16 until 14/12/16 we stayed at Riverra In , Kuah. Sepanjang kami stay di sini cukup selesa. Kami book for 2 family rooms - 2 katil double setiap bilik. Yang penting utk anak2 ada swimming pool. Including breakfast for 8 webpaid  Rm739.28 for 2 rooms. Service bagus and air shower laju... Pool area bersih dan terjaga. Aircond juga bagus... more parking area at the back. Lokasi tak jauh dari pekan kuah and got few kedai makan berhampiran hotel. 

Day 1 
Tangkapan pertama kami di pulau indah ni mesti lah coklat! Sempat singgah di HIG pg2 jam 9.30 dah buka pun kedai nya utk beli some chocolates bekal dalam kereta nyumm... Target kami hari ni untuk get the duck tours because we never did this activity before. Sementara tgg masa untuk naik bas/boat at 11.45 am kami bersiar2 di oriental village sambil minum air mangga sedap.. tapi satu bekas besar tu RM9 but rasa mangga memang pure and fresh nyummm... anak2 berpeluang bagi makan dan playing with rabbits... so kiut danish langsung tak takut pegang rabbit siap pegang kepala rabbit nk bg makan carrot...
11.45 am masa yg kami tunggu2 dan yg best ialah at splashing point time bus bertukar jd bot menjunam ke dlm laut..  cantik betul view kat laut tu... ok we are enjoyed dgn tour ni. Dah habis tour kami repeat beli air mangga nyummmm. Tak de rancang nk ke mana2 jadi kami bersiar2 saje melewati golf area sampai jalan mati dan pusing semula. Sambung perjalanan ke Air Hangat Village. Dah lama kami tak sampai sini banyak perubahan. Ada toilet besar baru nampak cantik dari luar  malang nya tak terjaga... nak masuk air hangat pun kena bayar. Kami cuma bayar RM5 seorang  sebab kami tak pilih utk jakuzi saje encik husband nk manja2 rendam kaki... best ni kalu dapat berspa dan massage2 di sini... last massage2 masa peg sabah tu pun time tu ku pregnant jd massage skit2 je x best pun... bila la agak nya husband ku tercinta ni nsk belnja bini dia berspa dan bermassage2... x pe sebab en husband ku tukang massage ku yg terbaik hihihihi. Seronok juga jika satu family dapat berjakuzi tapi of course kami tak prepare pakaian utk mandi2 jadi bersiar2 saje la. Dah penat pusing2 kami balik ke hotel sebelum sampai hotel singgah lunch laksa favourite darwish dan makan bee hoon sup.. blh tahan sedapnya. Nyummm 
Aktiviti petang yang anak2 tunggu utk swimming... sambil swimming mkn mee goreng nyummm lagi! Lepas maghrin kami keluar dinner kat kedai makan berhampiran dan sempat singgah kt Saga shopping tu utk window shopping! Survey2 dulu kedai pun dah nk tutup. We are enjoyed here!

DAY 2

0 comments:

Post a Comment