Friday, August 24, 2012

raya 2012

Raya kali ni badan rasa penat berjln tp sgt seronok... Seawal ptg Rabu kami dh bertolak blk ke ceneh trg jam 11 mlm dah sampai sana. Dpt bersahur 3 kali kt kg. Seronok betul... Jalan2 berbuka puasa di kerteh makn seafood. Sempat singgh di mesra mall. Hari sabtu kami sibuk sediakan ketupat mak of course dgn rendg dagingnya i love it very much. Ada satey geng2 bujang bakar. Mak jgk masak kuah kacang yang tu pun ku suka sangat....

Namun di pagi raya rasa sngt sunyi tanpa ayah tanpa adik beradik yg lain. Biasanua bila raya memang ku kaki melantak tp kali ni sgt x de selera. Satey pun x hbs biasanya berebut2 x cukup. Ku dpt byangkan kalu hatiku ini rasa sunyi apatah lagi mak yg kehilangan insan tersyg dlm hidup beliau. Moga mak tabah... Dan moga arwah ayahanda tenang di sana... Tapi petang raya dah rasa ok skiy bila dpt dgr suara afham yg becok tu wpun dia ni la kaki cubit. Nasib la calar balar dia kerjakan danial. Abg dia pun x kurang jgk melawan.

Raya kedua kami ke Kuala Jengal rumah bapa saudaraku yg merupakan satu2nya adik beradik mak yg tinggal. Raya kedua tu bertambah meriah dgn kepulangan ida dan along sefamily. Bergosip tak habs2 la ni. Tengahari Selasa kami semua bergerak beraya ke Bukit Besi rumah parents Fiza, my sil. Then x lupa kami melawat tok ki satu2nya yang masih ada... Rasa sebak bila ku pandang ayah kepada arwah ayahandaku ini. Sebak bila mengenangkan arwah ayah sgt syg dan sgt hormati ayah nya. Rasa sgt sayu bila pandang wajah tua tu. Rasa sgt mengganggu emosiku sepanjg perjalanan menuju ke Langkap rimah Hani my sil. Sempat kami makan durian..Lepas beraya di situ kami ke kuala trg. Di sana kami menginap di homestay panglima perang losong. Sempat beraya ke rumah cousin dan esok nya ke rumah Di my bil. Sgt penat tp seronok. Meneruskan lagi raya2 kami menuju ke kota bharu sempat singgah di Setiu kot makan sotong celup tepung. Bestnya.... Sampai di kota bharu kira2 jam 4 ptg kot. Kami berada di homestay fnz. Cantik betul rumahnya.... Sambung bercerita  besok dah  ngantuk...

Published with Blogger-droid v2.0.4

3 comments:

man said...

behnya dapat jalan2 umah saudara..sila lah dtg ke blog sy..http://ajax85.blogspot.com

Tihara said...

salam singgh by exchange nuff..selamat hari raya :)

Afraliza Yusof said...

slm idilfitri..

Post a Comment