Wednesday, January 25, 2012

































Alhamdulillah... skrg kami sudh sampai kt genting. tgg utk check in. singgah solat kat masjid genting. tp cuaca tdk begitu baik hujan  harapnny hujn ini x lama. skrg dh 3.36 ptg blm lunch laparnya. kek birthday a.din mest dah cair hihi. happy besdey tu u a.din pd 20 jan yg ke 35. hmmmm terasa tua pulak ye.... perut sgt lapar ni lmbtnya org yg berurusan utk permai genting apartmt dtg. katany yg tgh dok kt apartmt tu nk checkout kul 5 ptg... mana kami nk mkn ni lastly kami decide nk lepak je kt carpark yg kosong tu... best jugk makan santai gitu...

dah kul 5 lebih kami ke permai genting aprtmt huh... bad news dr alang. rupany apartmnt tu 3 blk satu bilik ada org lain duduk... la knp la org tu x ckp awal2 kami kena share apatmnt. x jd la kami nk stay situ. trpaksa buat plan kedua cari apartmnt lain. kami cuba ke amber court. jalan masuk ke sana amat menyeramkn... dah tinggi nun di atas bukit dgn cerun2 tu kalu malam lalu kut situ mest takot ni. sampai sana teramat buruk nmpkny bangunan tu dari luar. mahal jgk 4++ utk apartmnt 2 blk. fiza dan hani my in laws dah takut sure x setuju dok kt situ. then tq tu zan my bro peg survey kt apartmnt lain kami dpt apartmnt  bilik 3 dgn harg 400. katany esok isnin full dan mahal 600++... nmpak gayanya satu malam saja la kami kat sana.

namun begitu nk story kat sini betapa mencabarny percutian kami kali ini.... yg pergi survey tu en zan kita bgtau dh check in kt kayangan apartmnt tingkat 9. kami ketiga2 kereta ni terus la menurunkan segala bagai barang2. siap ada pelancong cina tu gelak sakan nengok barang kami. bukan dia je semua org kt situ dok pandang2 barang2 kami cam muka heran sangat. hahaha.... alang, nain,  aiman dan boy dgn rajinnya angkt barang naik ke tingkat 9... bbrp minit kemudian diaorg turun balik. kami tepon en zan lg katanya dh dok kt bawah kt lobby kami pun kat lobby rupa2 nya kami salah hotel. mak oooiii.. ni semua salah en zan la dia kata kat kayangan rupanya kt apartmnt ria. apalagi kami terpaksa sumbat balik semua barang2 tu... aduiiii. dh sampai sana turunkan barang kat depan lift rupanya lift lg satu... sampai demam2 mr heaven my bro in law tu kikiki.. kat ria sgt ok bilik luas toilet pun luas. sangat cukup luas untuk kami anak beranak. kemeriahan percutian kami diteruskan dengan acara membaling tepung ke birthday man. x de tepung bedak corn anak ku jadi sasaran. mr safar ingat semua orang nk baling bedak kat abg din rupanya dgn dia2 sekali kena sempena his coming besdey next month. happy birthday to both of u. makan kek tajaan alang tq tq tqvm sedap sangat. kek hazel kan alang? nak lagi....

tepat jam 12 tgh mlm percikan bunga api atas hotel first world sungguh meriah sempena chinese new year. nampak jelas cam tgk tv  because apartment kami duduk tu facing hotel first world dan tingkapny besar san luas. seronok jugak la tgk bunga api yg dalam 10-15 minit tu. x habs lagi dengar pulak sorakkan diaorg ni rupanya tengah tengok bola mu lawan arsenal. patut la meriah sgt pasukan papa n the geng lwn pasukn pak lang dan en zan rupanya. achik siap tergolek2 sambil dukubg danial jatuh dek kerana mengejar gol... achik2 rusuh sunggh (pinjam word mr papa)... ku lena je tido walaupun kebisingin dalam kedinginan...

Published with Blogger-droid v2.0.3

0 comments:

Post a Comment