Tuesday, November 24, 2009

tahniah bang

congrats bang ats bonus yg abg dpt. Hehe kami tumpg gembira dan tumpg sekaki hehe. Thanks so much atas mesin basuh yg baru toshiba 14 kg. Nk ambk kain cm kena masuk dlm mesin tu tak sampai hihi

Sunday, November 22, 2009

let go...

huhu sedihnya nk let go ebm ni. Danial x nk minum susu yg ltk kat freezer ni. So trpksa perah hari2 dan bwk g nursery. Bimbang betul kalu kena g kursus lama ke... Ni pening gak bila pikir time tanda paper spm nanti. Dan x aku nk pam susu bnyk2 utk danial. Rasany nk kumpul semula la ebm sepjg cuti sekolah ni. Standby kot2 nk kena wat jadual nant sibuk susu x nk kuar. Sebb kalu aku tension penghasiln susu memg down. Skrg pun trpaksa lupakn hasrt utk diet sebb nk mengikut petua Mazura perlu minum dan mkn bnyk baru susu bnyk. Betul jgk dan tlh terbukti kpd diriku sendiri. Tambh lg satu kena sentiasa cool down. Tp cuti sek ni asyik berperang je ngn anak2, sepah2 rumah memg penat sangat. Cuti sek ni ingt nk curi2 jugk masa utk surf blogs yg bnyk info tentg nk memberi baby fully bf ni. bila fikirkn cabaran tu memg bnyk perlu lalui tambh dgn cakap2 org blh melemhkn semangt. Tp demi anakku aku mesti berkerja keras. Hasilny aku bangga dgn diriku sendiri. Setakat ni tubh danial kuat jgk x demam wpun selsema dan batuk. Anak nursery memang terdedh dgn batuk dan selsema ni. Dn doct kt hosptl selayang _ time g follow up-x bg ubat pd danial sebab masih kecil katany. Nant akn hilang sendiri tp kalu gi klink doktor bg ubt. N dokt hosptl tu kata ubt tu nant akan ganggu pernafasan bby. Danial... Cpt siht ye dari batuk dan selsema. Alhamdulilh danial siht ceria dan aktif.

danial dok diam2 kat walker ye ummi nk jemur kain... Danial x suka baring so trpaksa letk dlm walker sekejp. X blh lama takut dia penat.

Wednesday, November 18, 2009

Ayah...

Ayah telah dimasukkan ke wad beberapa hari lalu kerana sesak nafas. Doktor kata ayah tak boleh minum banyak air. Jantung lemah untuk pam darah. So bila ayanh minum lebih air peparu penuh dengan air menyebabkan jantung susah nak pam darah. Ayahku tercinta, anakmu ini sentiasa doakan kesejahteraan buat mu dan ibu. Moga cepat sembuh . Terima kasih banyak2 juga kerana telah sama2 menjaga danial di wad dan di rumah bersama mak tempoh hari... I love u all!

Sunday, November 15, 2009

garden night party. lucky draw aku dpt periuk ni. kalu x blh dpt 2 hadiah tp aku dh blk sara ngntukmkmtido xpe asimh dapt ygntu x de rezeki la tu...

Thursday, November 12, 2009

Dah lama aku x coret sesuatu kt blog. Now laptp plak rosk dia nyer screen sedih dan duka aku. NAsib baik ada hp ku yg canggh ni hehe tq my love my hubby coz belikn yang xpress music 5800 ni. Kenangn abg dpt bonus kn. Skrg reht skit. Buat double pumping bgs jugk cept dan hasilny lebh bnyk. Time let down tu blh la dpt bnyk serentk. Ku mohon pd tuhan moga susuku terus banyak sampai danial 2 thn. Skrg danial baru 4 bln lebh kirany bnyk lg dugaan yg perlu ku tempuhi. Skrg tgh nk pujuk hubby belikn pam manual utk ku. Ni utk prepare la mana tau kang kena g kursus ke, tak de plak sumber letrik cmana nk pump? Selebhny utk dijadikn koleksi hehe. X pe la bang nant alang blh guna plak. Skrg tgh siapkn kerja2 majalh dan tanda kerts exam 6r1. Nk siapkn sebelm cuti la....

;;