Friday, December 17, 2010

Belum update

Hai rAkan blogger semua sori ye pd mommies semua sebb ku tak sempt lg no update ga kita tu. Nanti bila tugs penting ku ni dh selesai ku akan update k.. Kalu mommies no tukr gambr boleh je tp let me know spy ku boleh update kt blog ku ini ye.

Sunday, December 5, 2010

Sekarang... jiwa ku rasa kosong lagi bila DIA yg ku syg pegi trip lg... kali ni ke Bangkok... kalau skrg hari bekerja may be ku X rasa sangat kerinduan tu... tp skrg cuti panjg jd agak kosong la jiwa ku kt rumh... apa pun ku hrp dirimu sihat sentiasa di sana...

ini merupakan kali ke 3 kami bercuti ke langkawi... booking dah lama kn time2 promo airasia... bezanya skrg ku bawa 3 gerabak hehe jd kurang la aktvt shopping just bawa anak2 ke eagle square, ke oriental village main2 ngan rusa, rabbit, bg gajah makan, masuk under water world, kat jeti kilim geopark tu kami ambik pakej rm250 full pakej - masuk gua, fish farm, fish feeding, mandi2 picnic,

Friday, December 3, 2010


Allah memberi rezeki kepada sesiapa sahaja yang Dia mahu... Alhamdulillah... kami diberikan lagi anugerah yang tak ternilai ini.

Tapi di saat ini juga ku tak pasti nak announce atau tak... ku dah cuba maklumkan berita ini kepada beberapa insan, tapi tiada ucapan tahniah... tiada tanda2 mereka gembira menyambut berita ini sebaliknya seperti kecewa. Adakah berita kehamilan ku ini suatu yg menyusahkan?  Tak kunafikan anakku si comel Danial baru berumur 1 tahun setengah. dan nemang benar ku tak pernah merancang untuk hamil dalam masa trdekat ini. Ku cuba berjaga2 tapi itulah kehendahk Ilahi. Ku fikirkan sedang ada insan lain yang ternanti2 anugerah ini kenapa mesti ku menolak...

Jangan bimbang anakku Danial... Ummi takkan sekali kali abaikan Danial. Walau sesusah mana pun Ummi dan Papa akan tetap berusaha memberi yang terbaik untuk anak2 kami. Walau pun Ummi sedang hamil, Ummi takkan sekali kali berhenti menyusukan Danial sekelip mata. Slowly... Danial akan faham kan. Sekali pun Danial masih nak menyusu selepas menerima adik baru, Ummi akan belajar dan terus belajar tentang tandem nursing.

Saat ini hati ku hiba dan sedih bukan sebab ku perlu kendongkan seorang lagi baby tapi bila melihat reaksi orang lain tentang ku.. x pe la... biar la mereka tak gembira yang penting aku, suamiku, anak2ku gembira menerimanya... Darwish dan Sara nak baby boy lagi, hah??? kata diaorg baby boy comel....

;;